Hjem > Artikkel

Nordsjøfestivalen i Farsund

En internasjonal musikkfestival med over 40 store og små arrangement.

Sigrid Moldestad | Foto: Magnus Skrede

Sigrid Moldestad | Foto: Magnus Skrede

29. august - 2. september arrangerer for 14. gang den internasjonale folkemusikkfestivalen Nordsjøfestivalen i Farsund. Hvert år samles musikere fra landene rundt Nordsjøen på denne unike festivalen, som etter hvert har vokst seg mye større de senere år.

Festivalen starter onsdag med konserter for barnhage- og skolebarn, går via puber, forsamlingslokaler, uterom og restauranter til bedehuset i Loshavn for avslutningskonsert søndag. Alt fra profesjonelle produksjoner til uformelle gratiskonserter kan oppleves i intime, lille Farsund, som får et kledelig internasjonalt preg denne augusthelga.

Nordsjøfestivalen har fått fotfeste som en viktig festival på det internasjonale festivalkartet. Mange reiser langt for å delta som publikummere i det som mange regner for den koseligste festivalen. Nordsjøfestivalen har en sterk festivalfølelse, ettersom alle musikere bor på hotellet. Ikke sjelden finner musikere hverandre her, og nye konstellasjoner oppstår.

Store artister i år er Sigrid Moldestad, som spiller åpningskonserten i Eilert Sundt-hallen torsdag. Etablerte Valkyrien Allstars er hovedartist på utescenen på Nytorvet, hvor også det skotske stjerneskuddet Rachel Sermanni opptrer. Metalfunkerne Moron Police deltar også med en tribute til norsk folkemusikk, hvor Vegar Vårdal bidrar på fele.

Nordsjøkonserten fredag kveld i Eilert Sundt-hallen fokuserer på tradisjonelle musikalske uttrykk i Lister, og har spennende regionale navn som Lars Jakob Rudjord, Rebecca Reimers og Vidar Arntzen, Vegar Vårdal og flere kor på plakaten i et stor produksjon.

Lørdag skjer det mye gratis i byen på dagtid, mens kvelden handler om intimkonserter og dans på Farsund Fjordhotell. Her opptrer britiske Kris Drever og Heidi Talbot med sine band, finske Annti Palaanen og svenske Jaerv.

På Nordsjøfestivalens hjemmesider finn du mer informasjon om festivalen

 


 


| Tips en venn | Skriv ut |