Hjem > Artikkel

Helgen i Bergen

Hurra!-konsert på Rick's Teater

Anbjørg Lien (Foto: Knut Bry)

Anbjørg Lien (Foto: Knut Bry)

Fredag 21. september er det klart for den store Hurra!-konserten på Rick's Teater i Bergen. Dette er en del av FolkOrgs arrangement Helgen i Bergen, som også byr på Folkelarm-priser, kurs og seminarer. På Rick's kan du bl.a. få se og høre Annbjørg Lien, Gabriel Fliflet, Sigrid Moldestad, John Oddvar Kandal, One Way Out og Kvedarkvintetten.

- Løs snipp og stramme bukseseler. En rekke av landets beste folkemusikere. En lang bar. Musikk fra Nordfjord, Sørstatene, Bergen og Hallingdal på ett brett. På stemningsfulle Rick´s Teater. Stilletthæler og sandaler. Hurra!

Slik lyder det på Facebook når FolkOrg i samarbeid med Columbi Egg inviterer til storfest i Bergen.

Helt sikkert er det i hvert fall at Annbjørg Lien spiller solo. Gabriel Fliflet synger og spiller trekkspill med Sigrid Moldestad (fele, sang), som også møter sin læremester John Oddvar Kandal.

FolkOrg og Columbi Egg lover videre drivende, flerstemt sang fra hillbillyland, akkompagnert av fele, gitar, munnspill og perkusjon, med Real Ones-karene i One Way Out. Om de unge hallingjentene i Kvedarkvintetten heter det at de vil lokke ut sine sanger både med eleganse og rytmisk snert.

Hurra!-konserten er tilknyttet årets utdeling av Folkelarm-prisene, som deles ut på Schøtstuene i Bergen tidligere samme kveld. Det er første gang disse prisene skal deles ut utenfor Oslo, der FolkeLarm har holdt til siden 2005.

Tidligere vinnere av Årets folkemusiker, som vel må regnes som hovedprisen blant Folkelarm-prisene, er Unni Løvlid (2006), Hallgrim Hansegard (2007), Valkyrien Allstars (2008), Kouame Sereba (2009), Sigrid Moldestad (2010) og Gabriel Fliflet (2011).

Dørene til Hurrakonserten åpnes kl. 19.30, med konsertstart kl. 20 fredag. Det er forsalg på Billettservice. Evtuelle ledige billletter selges i døren. Konserten koster kroner 200 for medlemmer av Columbi Egg eller FolkOrg, og 250 ,- for alle andre.

Både Folkelarmprisen og Hurrakonserten er en del av "Helgen i Bergen", der FolkOrg også ønsker sine medlemmer velkommen til en rekke nyttige og interessante kurs. Disse kursene og seminarene kan du lese mer om ved å gå til denne samlesiden

Hurrakonserten og utdelingen av Folkelarmprsien 2012 er støttet av Bergen Kommune og Fond For Utøvende Kunstnere.


 


| Tips en venn | Skriv ut |