Norsk Folkemusikkfond_NRK_og_FolkOrg

TILSKOT

Søk Norsk Folkemusikkfond 2014

FolkOrg og NRK lyser ut midlar gjennom Norsk Folkemusikkfond. Løyvingar frå fondet kan verte gitt til einskildpersonar, grupper, spel- og dansarlag ol. Søknadsfristen i år er sett til 20 mai.

Jostedal spel- og dansarlag er nominert til Årets lokallag 2014. Her frå eit springarkurs med Håkon Høgemo.

PRIS

Her er dei nominerte til Årets lokallag 2014!

Tre spel- og danselag er nå nominert til Årets lokallag for sitt arbeid med å skape gode arenaer for dans i møte med folkemusikken. Prisen blir delt ut på FolkOrgs årsmøte på Fagernes 25.–27. april. 

Bjørn Sletten, redaktør i bladet Folkemusikk.

NY NETTAVIS

Nye Folkemusikk.no vil ha deg med på laget

Redaksjonen i bladet Folkemusikk og den nye nettavisa folkemusikk.no inviterer til skribentdugnad på nye Folkemusikk.no.

Dans på Slidrehuset. Foto: Ingvil Skeie Ljones.

LANDSKAPPLEIKEN

Landskappleiken 2015 til Fagernes

19.–26. juli 2015 vert det ei heidundrande folkemusikkveke på Fagernes med Jørn Hilme-stemnet og Landskappleiken samstundes.

Foto | Marie Totland

FolkOrg-stønadsordning

Søk støtte til rekruttering i spel- og dansarlag!

FolkOrg lanserte hausten 2013 ei ny stønadsordning som støtter særskilde rekrutteringstiltak i spel- og dansarlag. Søknadsfristen for denne ordninga er 15. mai.

Arbeidsutvalget i FolkOrg, Mari S. Ljones, Per Øyvind Tveiten og Helene M. Bolstad. Foto: Knut Utler

KOMMENTAR

Unyanserte påstander

I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. – Fremstillingen er både feil og svært unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans.

Brakvatnfela. Erik Johnsen Helland 1849, gåve frå Ole Bull til Ola Brakvatn. Foto: Ole Bull Akademiet

UTDANNING

Vil du bli felemakar?

For første gang går Ole Bull Akademiet ut for å få finne kandidatar til eit formelt utdanningstilbod i hardingfelemakarfaget. Kanskje er det deg?

Tone Voldhaug og Stian Roland frå A-klassa i dans hardingfele under Landskappleiken på Røros 2013. Foto: Runhild Heggem

JOBB

Ledig vikariat som rådgjevar med ansvar for kappleikar

Har du lyst til å jobbe saman med oss? FolkOrg har ledig vikariat som rådgjevar med ansvar for kappleikar (80 % stilling). Søknadsfristen er onsdag 23. april. 

Erlend_viken

PÅMELDING

Meld deg på Landskappleiken og Landsfestivalen!

I dag startar påmeldinga til sommarens store tevlingar på Geilo og i Steinkjer. Landskappleiken har siste påmeldingsfrist 15. mai og Landsfestivalen i gammaldansmusikk 15. juni.

LEK ØSTA_framsida

DANS

Bygda danser til Prøysen

Bygda Dansar-prosjektet Lek Østa! har nå nådd en viktig milepæl: 5. og 6. april 2014 framføres «Nå har det hendt! – ei forestilling basert på lokale danseformer og Alf Prøysens forteljinger».

Eventfirmaet Folk Event var i Oslo førre veke for å skrive under avtale om Landskappleiken. Her med Rannveig Djønne frå FolkOrg. Foto: Eivind Kaasin

KAPPLEIK

APRILSPØK: Set ut Landskappleiken til eksternt firma

Det har vore svært vanskeleg å skaffe arrangørar til Landskappleiken dei siste åra. No har FolkOrg gått inn ei langtidsavtale med eit eventfirma som tek på seg jobben.

Smørbukk-kappleiken_2014

KAPPLEIK

Her er resultata frå Fylkeskappleiken i Sogn og Fjordane!

I helga var musikarar og dansarar samla til fylkeskappleik på Sandane. Her kan du sjå resultata frå kappleiken, og lese kven som vann folkemusikkprisen 2014.

Maar

NYTT

Høyr musikk av MAAR

MAAR er ein ny trio med Ellen Brekken, Britt Pernille Frøholm og Irene Tillung. Høyr Kolagutane etter Magne Maurset her. 

Rannveig Djønne er prosjektleiar for meisterkonserten, og Silje Onstad Hålien er regissør for framsyninga.  Foto: Eivind Kaasin

NYTT

Inviterer til Meisterkonsert i Operaen

Det vert ein folkemusikalsk festkveld når meistrane i norsk folkemusikk og -dans inntek Operaen i Oslo sundag 23. november.

Vinnaren av fotokonkurransen. Foto: Ingeborg Anthonsen

KONKURRANSE

Her er vinnerne av fotokonkurransen!

Vi fikk inn 60 bidrag i fotokonkurransen der premien var billetter til Hekla Stålstrenga sin konsert i operaen torsdag 3. april. Her er vinnerbildene!

Årsmøte på Røros, 2011

25.–27. april 2014

Meld deg på til årsmøtet 2014

Det er no mogleg å melde seg på til årsmøtet i FolkOrg på Fagernes. Klikk deg vidare for å melde deg på og sjå programmet for årsmøtet.

SansForDans2014_FotoAndreasLøken

17.-23. mars 2014

Opplev folkemusikk denne veka!

Denne veka får du mellom anna sjansen til å sjå resultatet av Noregs Ungdomslag sitt talentprosjekt, "Sans for dans". I tillegg vert det stor fest i Oslo konserthus, "Hardanger i hundre", og i Jostedal feirar dei Sjur Hesjevoll 100 år! Det er også mykje anna kjekt som skjer, ta ein titt her for å sjå ein oversikt over nokre av vekas arrangement!

Sjur Hesjevoll.

MARKERING

100-årsmarkering for Sjur Hesjevoll

I år er det 100 år sidan kunstnaren og spelemannen Sjur Hesjevoll vart fødd. Laurdag blir dette markert med utstilling, konsert og dans i Jostedal samfunnshus. 

Voss folkehøskuleLasse SandbergErlend Furuset Jenssen

UTDANNING

Fyrste folkemusikklinje på folkehøgskulen

Frå hausten blir det ei eiga linje for folkemusikk på Voss folkehøgskule. Som den einaste i landet.

Foto: Brynjar Erdahl

KONSERT

KONKURRANSE: Vinn billettar til Hekla Stålstrenga i operaen!

Torsdag 3. april fyller Hekla Stålstrenga operaen med nordnorsk folkemusikk. Bli med i fotokonkurransen, og vinn billettar til konserten og mykje meir!

Akexander Aga Røynstrand vann prisen i 2010.

PRIS

Hvem mener du bør få Øivind Berghs minnepris 2014?

Kjenner du en ung og lovende felespiller som fortjener oppmerksomhet? Nå kan du foreslå kandidater til Øivind Berghs minnepris 2014. 

Svermere.

TURNÉ

Svermere med ny plate og turné

Tonekratt er den tredje utgjevinga til Svermere, og no er dei klare for turné med sin eigen mikstur av tradisjon og nyskaping.

Knut Hamre 

UNDERVISNING

Opnar Master Class Hardanger for heile landet

Lyst til å lære hardingfele av spelemenn som Knut Hamre, Knut Buen, Åse Teigland og Frank Rolland? Etter ei særs vellukka fyrste halvår får no hardingfelespelarar frå heile landet høve til å søkje på Master Class Hardanger.

Sæbyggjan.

Tradition for Tomorrow

Bli med på konferanse om immateriell kulturarv på Island

FolkOrg er sammen med Nordisk folkemusikkomité medarrangører på festivalen/konferansen Tradition for Tomorrow som skal være på Akureyri på Island 20.–23. august 2014. Hovedfokuset for arrangementet er den immaterielle kulturarven som ligger i de nordiske folkemusikk og -dansetradisjonene.

Hallgrim Hansegård og Ådne Kolbjørnshus / Frikar-tevlinga 2011

KAPPDANS

Avspark for nytt kompetansesenter for folkedans

Til helga inviterer dansekompaniet Frikar til avspark for Fjelldansen - regionalt kompetansesenter for dans i Aurdal, Valdres. På programmet står mellom anna 1-mot-1-kappdans i halling, samt seminar og prat.