Hjem > Artikkel

FOLKELARMPRISEN 2010

Sigrid Moldestad kåret til årets folkemusiker

Foto | Eivind Kaasin

Foto | Eivind Kaasin

Torsdag kveld delte kulturminister Anniken Huitfeldt ut prisen ”Årets folkemusiker" under åpningen Riksscenen og bransjetreffet Folkelarm. I år gikk prisen gikk til den kritikerroste felespilleren Sigrid Moldestad fra Breim i Sogn og Fjordane.

Prisen for årets folkemusikkartist deles ut til en artist som på særskilt vis har markert seg ved plateutgivelser, artistopptredener eller på annet måte har bidratt til fremragende folkemusikkformidling. I juryens begrunnelse heter det:

- Årets pris går til en allsidig musiker, tradisjonsbærer, utøver og slåttekomponist som på kreativt og nytenkende vis utforsker folkemusikkens uttrykksmuligheter og bringer folkemusikken ut til nye lyttere. Samtidig viser denne musikeren en dyp respekt for tradisjon og inspirerer nye generasjoner av utøvere gjennom sitt instruktørvirke.

- Gjennom en rekke nyskapende grupper og flere plateutgivelser har Sigrid Moldestad vist gjennomgående kvalitet og variasjon. I senere tid har hun også utforsket folkemusikkens narrative og sceniske muligheter og vist seg som en fremragende sanger.

Article image
VINNER: Årets Folkemusiker Sigrid Moldestad, med Kulturminister Anniken Huitfeldt og prosjektleder i Folkelarm Trond Stenseth Moe. FOTO: Eivind Kaasin

Sigrid Moldestad som tidligere har vunnet flere spellemannspriser, har hatt et særdeles aktivt år som musiker. I mars i år lanserte hun albumet ”Sandkorn”, til jubel fra både presse og publikum, og i løpet av sommeren har hun turnert intensivt på klubbscener, kulturhus og festivaler rundt om i Norge. Den høythengende bransjeprisen ble delt ut av kulturminister Anniken Huitfeldt under åpningen av Riksscenen - den nye scenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk. Åpningen markerte også starten på bransjetreffet Folkelarm.

Årets jury bestod av Carl Petter Opsahl (juryleder), Kirsten Bråten Berg, Øyvind Sandum, Kai Somby og Ingunn Bjørgo.

Om Sigrid Moldestad
Sigrid Moldestad (38) er en mangfoldig musiker og artist som også har bakgrunn som skuespiller og kunnskapsformidler. Moldestad er utdannet ved Ole Bull Akademiet på Voss og er kvalifisert som A-klassing på vanlig fele. Moldestad har tidligere vunnet spellemannsprisen for utgivelsene Gamaltnymalt (2005) med gruppa Gamaltnymalt, og solo cd-en ”Taus” (2009) basert på oppsetningen som tok for seg  kvinnelige spellemenn fra Nordfjord og Sunnmøre på 1700- og 1800-tallet. I mars i år ga hun ut sin andre solo-plate ”Sandkorn” med tekster av blant annet Robert Burns.

 

 


 


| Tips en venn | Skriv ut |