Hjem > Artikkel

Gramo-statistikken 2008

Større uttelling for folkemusikken

untitled

untitled

Minuttene er talt opp og tallene er klare, Gramo-statistikken for 2008 er lansert. Nytt av året er registreringen av kanalen NRK folkemusikk.

Gramo registrerer hvert år ca 44.000 innspillinger. I år er musikkbruken i radiokanalene P4, RadioNorge, NRK-kanalene P1, P2, P3, distriktskontorene, Sami Radio, Alltid Klassisk, Folkemusikk, Jazz og mP3 registrert.

Nytt av året er registreringen av de to musikkanalene NRK Folkemusikk og Jazz. Utfallet av det ser vi tydelig i at Folkemusikkens Knut Buen er den mest spilte norske hovedartisten når vi ser på antall spilleminutter. Knut Buen kommer inn på en femte plass totalt over mest spilte hovedartist. Ser vi på antall innspillinger alle disse minuttene er fordelt over har Buen en stor backlogg på 139 innspillinger. Folkemusikere som Kirsten Bråten Berg, Agnes Buen Garnås, Hallvard T. Bjørgum, Sussane Lundeng og Ånon Egelnad kommer også høyere opp på lista over mest spilte hovedartister, som følge av den nye registreringa.

Sortert etter plateselskap er Heilo det fjerde mest spilte platemerket i 2008. Hele lista finner du i statistikkskjemaet som ligger i bunn av sida.

Om Gramo

Gramo er musikernes og plateselskapa sitt vederlagsbyrå. På vegne av utøvende kunstnere og produsenter forvalter Gramo deres rett til vederlag når innspilt musikk blir kringkasta eller spilt offentlig på annet vis.

Gramo krever vederlag fra radiostasjoner, kafeer, hotell, butikker og andre som bruker innspilt musikk til offentlig framføring, og fordeler dette vederlaget til alle som har medvirket på innspilingene.


Kilde: Gramo


 


| Tips en venn | Skriv ut |