YRKESUTØVARAR I FOLKORG

Her finn du tips, og informasjon som er relevant for deg som yrkesutøvar. Ta kontakt med Liv Ulvik for tips og råd - liv@folkemusikk.no

Klikk her for å registrere deg som yrkesutøver.

 

Harv på Folkelarm.

Evaluering av Folkelarm

Fortsatt behov for Folkelarm

Det kommer fram av en uavhengig evaluering av bransjetreffet Folkelarm gjort i 2012 på oppdrag fra eieren Folkorg – organisasjon for folkemusikk og folkedans. Rapporten er tema for et seminar på Riksscenen mandag 7.januar.
Musikermøtet2013

Musikermøtet og Folkelarmseminar 7. januar

Årets store bransjedag!

Norsk jazzforum, MFO, Gramart og Folkorg ønsker igjen profesjonelle musikere velkommen til det årlige musikermøtet i Oslo 7. januar. Denne gangen arrangeres det på Riksscenen. I samme forbindelse lanseres evalueringsrapporten om Folkelarm og Folkorg inviterer til seminar om Folkelarms framtid. Hva vil utøverne med FolkeLarm? Hva mener kulturpolitikerne? Hva sier rapporten?
Trond Stenseth Moe, Folkelarm (Foto: Eivind Kaasin)

MANDAG 26. september

Siste frist for å melde seg som delegat til Folkelarm!

Neste uke samles arrangører, musikere, festivaler, plateselskap og publikum på Folkelarm på Riksscenen i Oslo under. - Pågangen er stor, men det er fortsatt noen få delegatpass igjen til årets Folkelarm, sier prosjektleder Trond Stenseth Moe. Mandag 26. september er siste frist for å melde seg som delegat.
Logoer_tilskuddordningerkvadrat

SØK NO!

Viktige søknadsfristar i september

Det nærmar seg søknadsfrist for ei rekke tilskotsordningar for både musikarar, spelemannslag og arrangørar. Sjå kva for tilskotsordningar som har frist, kven som kan søke og kva det kan søkast om.
Yr - Hemsing - Hansegård_framside_folkemusikk

PROGRAMSLIPP / Folkelarm 2011

Årets Folkelarmartister er klare!

Rekordmange artister søkte om å delta på Folkelarm i år. Av 170 showcasesøknader er 18 artister nå valgt ut til å spille på høstens store bransjetreff for folke- og verdensmusikk.
Foto: Agnete Brun

TILSKUDDSORDNINGER

Inviterer til dialogmøte om Rikskonsertene

I forbindelse med omleggingen av Rikskonsertenes konsertvirksomhet og den varslede styrkingen av Kulturrådets arrangør- og musikerstøtteordning, inviterer Kulturrådet og Rikskonsertene til åpent dialogmøte om endringene den 20. juni.
fflb_kvadrat

TILSKUDDSORDNINGER

Nye tildelinger fra Fond for lyd og bilde

Det ble totalt delt ut 635 000 til folkemusikkrelaterte formål i FFLBs første tildeling i år.
Foto: Eivind Kaasin

FOLKORG

Registrer deg som yrkesutøvar hos FolkOrg!

Dersom du er medlem i FolkOrg og definerer deg sjølv som yrkesutøvar innan folkemusikk og -dans, ønskjer vi at du registrerer deg som det hos oss.
Norsk Kulturråd_kvadrat

TILSKUDDSORDNINGER

Nye tildelinger til arrangører og musikere

Norsk kulturråd har gjort nye tildelinger på musiker og arrangørstøtta.
Utune

FAGLIG MØTEPLASS

Utune - møteplass for verdensmusikere

5. - 7. mai arrangeres Utune i Drammen. Dette er et møtested for alle som jobber innen verdensmusikk. Her blir det fordrag om booking, promotering, distribusjon, støtteordninger. Det er fortsatt mulig å melde seg på!
Årsmøte på Røros, 2011

ÅRSMØTET I FOLKORG

Vedtak om yrkesutøvere på årsmøtet i FolkOrg

På årsmøtet i FolkOrg på Røros ble det vedtatt at yrkesutøverne får sitt eget fagutvalg i organisasjonen, og blir representert med to personer i styret, der én skal være enten leder eller nestleder.
Fond_for_Utøvende_Kunstnere_logo_440 px

TILSKUDDSORDNINGER

Kommende søknadsfrister

Det nærmer seg søknadsfrister for flere tilskuddsordninger og bransjetreff. Tono-stipend og søknad til Womex har søknadsfrist allerede 15. april. Her finner du flere søknadsfrister og lenker til de ulike ordningene.
Norsk_kulturråd_logo_fargar_440px copy

TILSKUDDSORDNINGER

Innføring av søknadsfrister på arrangørordningen og musikerstøtten hos Norsk kulturråd

Det har hittil vært praktisert løpende søknadsfrist på arrangørordningen og musikerstøtten innen rytmisk musikk. Tilbakemeldinger fra feltet og Kulturrådets erfaring med denne praksisen gjennom to år viser at dette ikke gir god nok forutsigbarhet for søkerne. Fra og med 1. juni blir det derfor innført faste søknadsfrister for ordningen.

Rff_logo

TILSKOT

Tildelingar frå Rådet for folkemusikk og folkedans (RFF)

Tildelinga av tiltaksmidler og arbeidsstipend frå fyrste tildelingsrunde hjå RFF i 2011 er no klar. Samla søknadssum var på kr. 1 625 000. Totalt vart det løyvd kr. 462 000 fordelt på 24 søknader.
Susanne Lundeng

INNKJØPSORDNIGEN

Nye folkemusikkplater kjøpt inn

Kun tre folkemusikkplater ble kjøpt inn i årets første innkjøpsrunde fra Norsk kulturråd.
FFUK_Logo_kvadrat

TILSKUDD

Nye tildelinger til folkemusikken

Tildelinger fra en rekke tilskuddsordninger er nå offentlig. Se listene her.
Logoer_tilskuddordninger

TILSKUDDSORDNINGER

Få hjelp med søknadsskrivingen

Vinteren er søknadstid, og en rekke tilskuddsordninger for utøvende musikere, arrangører og lokallag har søknadsfrist de kommende ukene og månedene. Nå kan du få hjelp til søknaden din hos FolkOrg.
Hallvard Ingebretsen_kvadrat

UTØVER

Vellykket musikermøte

Det årlige musikermøtet til MFO, GramArt, Norsk Jazzforum og FolkOrg gikk av stabelen mandag. Les oppsummering hos Norsk Jazzforum her.
Den norsk-skotske folkemusikkgruppa Boreas er en av gruppene som har fått reisestøtte. Animasjon | Somhairle MacDonald

TILSKUDDSORDNINGER

Tradisjonsmusikere på tur

Siste tildeling for Musikkinformasjonssenteret (MiC) og Utenriksdepartementets reisestøtte Stikk ble gjort før jul. Totalt ble det bevilget 177 000,- til tradisjonsmusikk.
Rff_logo

TILSKUDDSORDNINGER

Små og raske midler fordelt

De to siste tildelingene fra raske midler i Rådet for Folkemusikk og Folkedans (RFF) ble fordelt før jul, og totalt ble det fordelt 84 000,- i de to siste tildelingene. Se hvem som fikk støtte.
Foto: Ole Johs. Brye

TILSKUDD

Tildelinger fra Fond for lyd og bilde

Totalt 240 000,- ble delt ut til folkemusikkformål i Fond for lyd og bildes andre tildeling i år. Turné med bestillingsverket "Vossakvarts" med folkemusikkgruppa Kvarts var et av prosjekta som fikk tilskudd denne runden.
Majorstuen under årets konsert på Folkelarm.

FOLKORG

Yrkesutøverrepresentanter til årsmøtet i FolkOrg

Er du yrkesutøver innen folkemusikk eller - dans? Meld deg som delegat til årsmøtet i FolkOrg 19. – 21. november.
Foto: Birte Ulveseth

GRAMO-STATISTIKKEN 2009

Høyt oppe med Draumkvedet

Visste du at Draumkvedet med Agnes Buen Garnås var årets fjerde mest spilte låt med norsk tekst på radio i fjor? Gramostatistikken for 2009 er klar, og her kan du lese oversikt over de meste spilte låtene, artistene og platemerkene i norsk radio i fjor.
Fond_for_Utøvende_Kunstnere_logo_440 px

TILSKUDDSORDNINGER

Tildelinger fra FFUK

Tildelingene fra forrige søknadsrunde hos Fond for utøvende kunstnere er nå offentliggjort. Totalt ble det delt ut 434 000,- til folkemusikkformål. Les hvem som fikk tilskudd her.
Fond_for_Utøvende_Kunstnere_logo_440 px

Tilskuddsordninger

Tildelinger fra FFUK

I alt 737 000,- ble delt ut til folkemusikkformål ved siste tildeling fra Fond For Utøvende Kunstnere (FFUK). Se lista over tildelinger her.