I år har man fremhevet eliten og ikke bredden på Landskappleiken. La oss få bredden tilbake.

I år reiser Bærum spellemannslag hjem fra Landskappleiken med en god følelse av å ha gjort det bra i lagspill senior. Vi har også fått flere gode tilbakemeldinger. Vi var fornøyd i fjor også, husker jeg, men det er hevet over enhver tvil at vi gjorde det bedre i år.

Men det vet vi ikke, for vi kom ikke på resultatlista, vi havnet i en sekk rangert etter alfabetisk rekkefølge. Ikke særlig motiverende!

Bærum spellemannslag er et breddelag fra et sted i Norge få forbinder med folkemusikk og folkedans. Vi jobber hardt for å rekruttere og formidle denne norske tradisjonen i vårt område. Alle er velkomne!

Et årlig hovedmål er å få alle med til Landskappleiken for å oppleve dette fantastiske arrangementet og å få delta selv. Alle skal med!

Vi husker hvordan vi gjorde det året før, og vi satser på at det går enda bedre i år. Vi kikker også på listene og sjekker om vi slo noen i år som vi ikke slo i fjor. Og vi vil gjerne komme over midten på resultatlista.

Etter et års arbeid mot dette målet var alt vi fikk en rangering etter alfabetisk rekkefølge. Vi skulle ikke engang nevnes.

I år som i fjor, og alle andre år, er det de beste og mange av de samme som blir hedret og applaudert. Og for all del – det har de fortjent. Men er det for mye forlangt at alle vi andre også kan få en plassering og kanskje en applaus?

Det er ikke farlig å rangere oss. Vi stiller frivillig opp i konkurransen, og tåler dermed å komme langt ned på resultatlista. Men anerkjenn oss, og la også oss være verdt en poengsum og plassering. Så har også vi noe å snakke om i matteltet om kvelden, og noe og strekke oss etter når vi forhåpentligvis kommer tilbake neste år.

I år har man fremhevet eliten og ikke bredden på Landskappleiken. La oss få bredden tilbake.