Lene Furuli i Laget for folkemusikk svarer Kjell Bitustøyl.

Toppbilde: Trygve Liahagen, vinner av klassen Spel fele junior, tevler framfor juryen under Oslokappleiken 2015. (Arkivfoto: Audun Stokke Hole)

Oslokappleiken og Folkelarm ble ei stor markering for hele miljøet. Vi fikk prestasjoner av høy kvalitet og sosialt lag med folk fra hele landet og alle deler av miljøet – ei skikkelig festhelg. Styret i Laget for folkemusikk mener vi klarte å gjennomføre Oslokappleiken så godt som rammene tilsa. Takk til alle frivillige som bidro med å få logistikken til å gå opp, og takk til Folkelarm for samarbeidet! 

Det at kappleiken ble fulltegna så tidlig, er noe vi synes er skikkelig stas. Selvfølgelig er det også noe vi synes er trist for de de som hadde tenkt å delta, særlig de unge. Tidsramma var for trang. Men det er enkle løsninger som skal til for å få inn 20–30 startnummer til: starte tidligere, holde på lenger, flytte på noen klasser etc. Dette må det være mulig å løse til et annet år.

Vi var forberedt på at det ville bli fullt, men trodde vi skulle få skvist alle inn. Men det klarte vi altså ikke. Kapasiteten fra Oslokappleiken si side er ubegrensa, hvis det er nok tid og rom.

Vi står klare til å evaluere og se på løsninger for et nytt samarbeid. Vi vet at vi trenger større rammer, og satser på at vi sammen med Folkelarm kan finne en løsning på dette.

Teksten er et tilsvar til Kjell Bitustøyls ytring Utfordring for Oslokappleiken 22. november