Oslos kirker skal i en uke i mars fylles med musikk. Et par framtredende folkemusikkartister står på programmet.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival feirer i år 15 år. Tema i jubileumsåret er ”musikk som brobygger – ute og hjemme”, og i den anledning har festivalen invitert brobyggere innen tradisjonsmusikken, både fra Norge og utlandet, skriver festivalen i en pressemelding. For Folkemusikks lesere er kanskje de største trekkplastrene Gjermund Larsen Trio, Nordic og Nils Økland.

Gjermund Larsen Trio og Nordic holder konsert sammen i Gamle Aker kirke lørdag 7.mars. De vil framføre et nyskrevet verk av Gjermund Larsen, skrevet på bestilling fra festivalen. Den nordiske tradisjonsmusikken ligger i bunnen, ikke minst vise- og salmetoner etter spellemannen Hilmar Alexandersen. Alexandersen var en venn av Larsen-familien, og har inspirert i mye av deres musikalske virke.

Gjermund Larsen Trio debuterte med bestillingsverket Brytningstid til Telemarksfestivalen i 2006. I trioen har Larsen med seg tangentist Andreas Utnem og bassist Sondre Meisfjord. Nordic er på sin side et av Sveriges mest aktive folkemusikkband, med suksess både i Sverige og internasjonalt. Trioen har spesialisert seg på svensk og amerikansk tradisjonsmusikk, og består av Erik Rydvall på nøkkelharpe, Magnus Zetterlund på mandolin og Anders Löfberg på cello.

Hardingfelespilleren Nils Økland Band spiller i Gamle Aker kirke fredag 13. mars. Økland har her med seg Rolf-Erik Nystrøm på saksofon, Håkon Mørch Stene på vibrafon og perkusjon, Sigbjørn Apeland på trøorgel og Mats Eilertsen på kontrabass. Også viola d’amore og fiolin har Økland med seg på scenen. På konserten i Gamle Aker kirke spiller gruppa musikk fra sin nye innspilling Kjølvatn, som kommer ut på ECM i mars.

Hele programmet kan du finne på hjemmesida til festivalen.

Nordic spiller konsert sammen med Gjermund Larsen trio på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i år. Foto: Mattias Lundblad