Landsfestivalen 2017 blei halde i Oppdal siste helga i juli. Her er eit utval nyheitsklipp og ressursar frå sommarens store gammaldansarrangement. Alle desse sakene er ope tilgjengeleg på nett og kan lesast av alle!

Lyd og bilete: Heile Landsfestivalen 2017 i opptak!

Heile Landsfestivalen 2017 blei strøyma i lyd og bilete, og alt ligg framleis tilgjengeleg på YouTube. Klikk her for å sjå dei fem ulike filmane: opningskonserten onsdag, meisterkonserten søndag og alle tevlingane torsdag, fredag og laurdag!

Lom Toradergruppe vann klassa lagspel durspel/trekkspel. Klikk på biletet for å sjå alle tevlingane frå Landsfestivalen i gammaldansmusikk 2017, pluss opningskonserten og meisterkonserten! (Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz)
Sør-Fron spelmannslag gjekk til topps i klassa for lagspel fele/hardingfele, deira første siger under ny musikalsk leiar Ola Kjorstad. (foto: Liv Annette Nygjerdet)
Kristin og Andreas, også kjend som oppdalingane Kristin Gravaune og Andreas Bjørkås, vann open klasse på heimebane. (Foto: Thor Hauknes)
Duoen Even og Espen, alias Even Offerdal Bakken og Espen Barlund Nicolaisen, vann samspel junior-klassa. Even vann i tillegg både durspel junior og andre instrument junior, og saman med Lom toradergruppe vann dei lagspel durspel/trekkspel. (Foto: Thor Hauknes)

Frå tevlingane

Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Oppdal 2017 – alle resultat – FolkOrg.no

Her er finaleresultatene fra Landsfestivalen – Opdalingen 30.7.17

Søndagens mesterkonsert markerte avslutningen på Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Oppdal. Fem dager med danseglede og god musikk er over for denne gang. I dag ble også fiinaleresultatene klare. Even Røhjell var en av flere deltakere fra Oppdal som havnet på pallen.

Sør-Fron spelemannslag til topps! – Dølen 30.7.17

Det ble flere topplasseringer til våre lokale spelemenn under Landsfestivalen i gammeldansmusikk på Oppdal.

Skram den tredje beste dansespelaren i landet – Romsdals Budstikke 1.8.17

Britt Elise Skram fekk ein tredjeplass i norgesmeisterskapet i gamaldansmusikk i helga.

Hjemmeseier på Landsfestivalen – Opdalingen 29.7.17

Andreas Bjørkås og Kristin Gravaune vant åpen klasse med melodier fra Oppdal. Paret spilte to melodier fra Oppdal; Reinlender etter Ola Setrom og vals etter Ola J. Rise, som de har laget eget arrangement på.

Førsteplass i pardans – Arbeidets Rett 30.7.17

Svein Granøien og Heidi Tovmo fra Røros Folkedanslag danset seg til en førsteplass på Landsfestivalen i gammeldansmusikk. Det var til sammen 31 par i klassen pardans senior.

Dobbeltseier til ung lomvær – GD 27.7.17

Even Offerdal Bakken frå Lom vann to klasser under første konkurransedag på landsfestivalen i gammaldansmusikk på Oppdal. 15-åringen vann både solo durspel junior og solo andre instrument junior.

 

Trioen Sol i skuggeskog, med oppdaling Ingrid Lian-Bjørgum på vokal, opptredde på opningskonserten på Landsfestivalen onsdag. T.v. Einar Lian-Bjørgum, t.h. Øyvind Sandum. (Foto: Runhild Heggem)
Svein Granøien og Heidi Hovmo frå fra Røros Folkedanslag vann klassa pardans senior. (Foto: Runhhild Heggem)

Smått og stort

Nærare 700 deltakarar på Landsfestivalen – Nationen/Nynorsk Pressekontor 1.8.17

26.–30. juli gjekk Landsfestivalen i gammaldansmusikk av stabelen i Oppdal. Den gjævaste konkurransen, gruppespel, vann Lendmenn frå Oppland.

Dølar på landsfestivalen – fotoserie av Ketil Sandviken, GD 31.7.17

Jutullaget, som vann i fjor og har vunne landsfestivalen i alt fire gonger, kom ikkje til finalen i år. Men det er likevel mange lokale grupper i toppen.

Nei til «landsskyttarkappleik» – GD 29.7.17

FolkOrg-leiar Hilde Reitan frå Vågå ser ikkje for seg å slå saman landskappleiken og landsfestivalen til ein «landsskyttarkappleik», men vil ha klårare skilje mellom dei to folkemusikalske storstemna.

Ikke sitt hjemme når det er festival i bygda! – Opdalingen 28.7.17

Landsfestivalen ser ut til å bli ett av disse gode arrangementene; masse tilreisende, en pressekontakt som det går an å få tak i, god skilting for de tilreisende, en godt fungerende organisasjon med stålkontroll i festivalvirvaret.

Stemningen er god på festivalcampen: – Oppdal er bra på festival – Opp 27.7.17

Landsfestivalen er godt i gang, og på campen er det musikk og stemning døgnet rundt. I sentrum står campingvognene på rekke og rad utenfor ungdomsskolen.

– Nord i skuggefjell? – Opdalingen 25.7.17

Sol i skuggeskog og Nordafjells skal opptre sammen under åpningskonserten til Landsfestivalen i gammaldansmusikk onsdag kveld. Folkemusikerne har seg imellom fleipet med at de skal finne på et nytt navn for gruppen nå som de slår seg sammen for denne ene konserten.

 

Roger Slåstuen, musikalsk leiar i Mukampen spel- og dansarlag, stakk av med sigeren i klassa fele/hardingfele senior. (Foto: Runhild Heggem)
Scenedekorasjon i idrettshallen på Oppdal under Landsfestivalen i gammaldansmusikk. (Foto: Runhild Heggem)