Bjørn Kåre Bråten Odde og Sivert Andreas Holmen ble på Folkelarm lørdag kåret til årets unge folkemusikere i INTRO-folk.

– Vårt mål var å gjøre en bra konsert, vi hadde ikke tenkt lenger enn det, sier Bjørn Kåre Bråten Odde, den ene halvparten av duoen Odde & Holmen. Lørdag under Folkelarm på Riksscenen gikk de av med seieren i INTRO-folk, i konkurranse med Erlend Apneseth og Kirsti Bakken Kristiansen.

Det var fullsatt sal og svært god stemning under finalen som ble avholdt under Folkelarm på Riksscenen lørdag kveld. Odde & Holmen opplevde at de hadde publikum med seg og fikk til det de hadde satt seg fore med konserten. Å bli utropt til vinnere av INTRO-folk betyr svært mye for de to dyktige felespillerne.

­– Da vi fikk vite at vi hadde vunnet, var vi liksom helt tomme. Det var spesielt å vinne over Erlend og Kirsti, som vi kjenner så godt og vet er helt fantastiske musikere, sier Bråten Odde.

INTRO-folk er FolkOrgs konkurranse for unge folkemusikere. Premien er en «lanseringspakke» der vinneren selv kan være med på å bestemme innholdet.

– Det var så uventa å vinne denne konkurransen at vi ennå ikke har rukket å tenke på hva vi skal gjøre med premien, sier Bjørn Kåre Bråten Odde.

Han legger til at de to, som har spilt sammen som duo i tre år, har prata om å gi ut CD med sitt eget tradisjonsstoff fra Valdres og Gudbrandsdalen. Dette håper de at de kan få til nå.

– Vi vil også få større mulighet til å reise rundt og holde konserter fremover, noe vi synes er veldig morsomt, legger han til.

Liv Ulvik, rådgiver for utøvere i FolkOrg, er svært godt fornøyd med årets INTRO-folk.

­– Alle finalistene holdt et svært høyt nivå. Det har vært veldig moro å følge hele prosessen fra vi fikk alle innsendte bidrag og til finalen nå i kveld, sier hun. – INTRO-folk har nok en gang vist at folkemusikken er på veldig god vei.

Les INTRO-folk-juryens begrunnelse på folkorg.no.