Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lyd og bilete

Podkast: Jubileumshelg i Bergen

FolkOrg fyller hundre år i 2023, og midt i oktober er det jubileumshelg i Bergen. Kva kan publikum vente seg?

Folkemusikks podkast: toneformeren Anne Hytta

Komponist og hardingfelespiller Anne Hytta er fra Sauland i Telemark, bosatt i Oslo. Hun spiller og forteller i den femte episoden av Folkemusikks podkast.

Folkemusikks podkast: Sharq Taronalari, Grand Prix ved Silkeveien

En gang i tida var Samarkand byen der Østen og Vesten møttes. Ved hjelp av en folkemusikkonkurranse ønsker dagens Usbekistan seg tilbake dit.

Folkemusikks podkast: Hilde Fjerdingøy, heimevan overalt

I Folkemusikks andre podkast møter du durspelaren Hilde Fjerdingøy. Ho er oppvaksen fleire stader i Nord-Noreg, er busett i Oslo – og har lett for å kjenne seg heime.

Folkemusikks podkast: Brimi blei spelemann i byen

Folkemusikks første podkast, den første av fem vi slepper i vekene som kjem, er eit møte med Aslak Brimi frå Garmo i Lom, busett på Keyserløkka i Oslo.

Fortenestmedalje til Dag Vårdal

Drygt hundre personar hadde samla seg i Nynorskens hus i Oslo for å feire at Dag Vårdal fekk kongens fortenestmedalje fredag 22. mai. Her er eit utval fotografi frå kvelden.

Til Falkenberg med folkemusikk fra Numedal

Det er mange måter å feire påske på. Numedal spel- og dansarlag dro til en kirke i Sverige.

Glimt frå Vestlandskappleiken 2016

Vestlandskappleiken 2016 gjekk føre seg i Bergen 30. september og 1. oktober. Her kan du sjå nokre av augneblinkane helga baud på.

Dans i distriktet

Akersarv - Bygda Dansar Akershus heldt midtførestillinga «Mitt distrikt» på Kråkstad samfunnshus i Ski søndag 8. mai. Her kan du sjå eit utval bilete frå framsyninga.

Minnerike augneblink i Steinkjer

Hilmarfestivalen vart arrangert i Steinkjer 31. oktober til 8. november i år. Det vart ein lang og innhaldsrik festival som markerte at det er 10 år sidan Stiftelsen Hilmar Alexandersen vart oppretta.

Fargesprakande jubileum i vest

Han starta som Strykarfestivalen i 1991, og har vore arrangert kvart år sidan. Siste helga i oktober, for tjuefemte gong, stod igjen artistar frå inn- og utland og lokale talent på scenene på Voss und...

Dans og musikk i majestetisk natur

Innerdalshelga er en årlig begivenhet som forener musikk, dans og store naturopplevelser på Nordmøre.