Om oss

Folkemusikk er eit norsk tidsskrift for folkemusikk og folkedans. Tidsskriftet og nettavisa er eigd av FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans, og er frittståande med uavhengig redaktør. Redaktør sidan 2014 er Audun Stokke Hole, som har kontor i Schous-kvartalet i Oslo saman med resten av FolkOrg-administrasjonen.

Då Landslaget for Spelemenn (LfS) og Norsk Folkemusikk- og Danselag (NFD) gjekk saman i FolkOrg i 2010, vart Bladet Folkemusikk etablert på tuftene av Spelemannsbladet (LFS) og Kvinten (NFD). I 2014 vart magasinet Folkemusikk etablert på tuftene av Bladet Folkemusikk og Årbok for norsk folkemusikk (NFD/FolkOrg). Spelemannsbladet vart publisert første gong i 1941, og Folkemusikk feira 75-årsjubileum i 2016.

Nettstaden Folkemusikk.no var tidlegare heimesida til FolkOrg og ein informasjonsportal for folkemusikkfeltet. Sidan 2014 er folkemusikk.no nettstaden til magasinet Folkemusikk. FolkOrg har fått eigne heimesider – www.folkorg.no.

Folkemusikk arbeider etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten sine reglar for god presseskikk. Den som kjenner seg råka av urettvis omtale blir oppmoda om å ta kontakt med ansvarleg redaktør. Det er også mogleg å rette klage for Pressens faglege utvalg, pb. 46, Sentrum, 0101 Oslo

Kvar får du kjøpt Folkemusikk?

På denne sida kan du sjå kva for Narvesen-utsal som sel Folkemusikk. I feltet «Søk butikk» kan du søke på postnummer, poststad, kommune eller fylke.

Treng du å kjøpe tidlegare utgåver av Folkemusikk, ta kontakt med redaktør Audun Stokke Hole, e-post audun(krøll)folkemusikk.no.

Folkemusikk er i 2019 del av Norsk Kulturråds innkjøpsordning for allmenne kulturtidsskrift. Det vil seie at du kan lese Folkemusikk på nesten alle norske folkebibliotek og på fleire fagbibliotek – heilt gratis!

UTGIVINGSPLAN 2019

Tidsskriftet kjem ut fire gonger i året. Her finn du eit oversyn over når utgåvene kjem ut i år.

Folkemusikk er normalt framme hos dei fleste abonnentane onsdag i utgivingsveka, og er i sal på Narvesen torsdag.

Utgåve 1/19, februar – veke 8
Materialfrist: måndag 21. januar

Utgåve 2/19, mai – veke 22
Materialfrist: måndag 8. april

Utgåve 3/19, august – veke 36
Materialfrist: måndag 29. juli

Utgåve 4/19, november – veke 47
Materialfrist: måndag 14. oktober

KONTAKT

Eg, Audun Stokke Hole, er redaktør for magasinet Folkemusikk sidan 2014. Eg er svært oppteken av å ha eit nært forhold til og god kommunikasjon med Folkemusikks abonnentar, FolkOrg-medlemmer og Folkemusikk- og Folkedans-Noreg elles. Har du noko du vil seie? Ikkje nøl med å ta kontakt på telefon eller e-post, eller stikk innom kontora til FolkOrg i Schous-kvartalet på Grünerløkka i Oslo for ein prat. (Foto: Thor Hauknes)

E-post: redaksjon(krøll)folkemusikk.no

REDAKTØR:
Audun Stokke Hole
E-post: audun(krøll)folkemusikk.no
mobil: 45 85 18 98

ADRESSE:
Postadresse: Postboks 4613 Sofienberg, 0506 Oslo
Gateadresse: Trondheimsveien 2, bygg J (inngang frå Herslebs gate), 0560 Oslo

FACEBOOK

TWITTER

INSTAGRAM