Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ytring

Frykt og glede som drivkraft

Etter Landsfestivalen i gammaldansmusikk i år har det oppstått en debatt på sosiale medier. Det er særlig to ting som har provosert.

Gamle tonar - fra morgen til kveld

For andre gang inviterte Buskerud folkemusikklag til Gamle tonar. Denne gangen slo det virkelig til, med god oppslutning rundt både kurs og konsert på Kongsberg.

Styreleiar Hilde Reitan sin tale til landsmøtet

– Det trengst klokskap, respekt og vilje til å finna løysingar som gjer at heile den samansette medlemsmassen kan kjenne seg heime i FolkOrg, fastslo styreleiaren i tala ho heldt på jubileumslandsmøte...

Meir ressursar til yrkesutøvarane!

Det krevst kompetanse for å gjere gode val og prioriteringar, det held ikkje med arbeidsgrupper og utval utan ressursar. FolkOrg må styrke arbeidet på område som treff yrkesutøvarane.

Sammen for folkedansen

Vil EU-midler, museumsutstillinger og et nytt danseprogram ha noe effekt på folkedansen i Norge? Refleksjoner fra Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Tradisjonen gjer seg ikkje sjølv

Hadde ikkje Noreg vore eit mangfaldig land, der sjølvstende og eigenart er viktige felles verdiar, ville dei færraste i dag ha visst kva ei hardingfele eller ein springar var for noko.

Å beskrive en lyd

Vi må sette ord på musikkopplevelsene våre, og bruke språket for å sette musikken i sammenheng. For så viktig er musikken for oss og for samfunnet vi lever i.

Eit framtidsretta Folkelarm

Etter et reint «strøymeår» i fjor, likna Folkelarm 2021 meir eit vanleg år for folkemusikkbransjetreffen. Neste år blir det vonleg endå meir normalt – gjerne med litt meir mat og fleire visuelle opple...

Allmøte om folkemusikk!

Vi treng fleire møteplasser der vi alle kan møtast, høyre på musikk og så snakke om musikken.

All dans har eit namn. Namnet er livsmeistring!

Svært få barn lærer å danse folkedans på skulen, sjølv om det står på læreplanen. Problemet er ikkje 'fridansen', men at skuleverket har forsømt kunstfaga.

Et mangfoldig fotohistorisk portrett som utfordrer

Folkemusikken som kulturuttrykk og fagdisiplin må bevare en åpen nysgjerrighet til egen sjanger, og lytte til dem som utfordrer våre etablerte sannheter, skriver duoen bak Kultivatorpodden i sin komme...

En nasjon av fintrøere?

Det norskeste som fins er å gå på ski over Hardangervidda, vil noen mene. Men kanskje er det enda norskere å telle varer på nærbutikken med skolekorpset 2. januar?