Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt

- Truer det frivillige musikklivet

TONO vil tvinge det frivillige musikklivet til å betale det samme som kommersielle aktører. Det kan ikke styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Norsk musikkråd akseptere. 

Minneord: Ingar Ranheim

Dansaren, langeleikspelaren, læremeisteren, forskaren, lokalhistorikaren, samfunnsdebattanten og organisasjonsmennesket Ingar Ranheim har fullført eit livsverk som imponerer og inspirerer. Han har løf...

Tause - men talande samspel

Dei er tause på scenegolvet, seier ikkje noko – men likevel talar Silje Onstad Hålien og Sivert Holmen klårt og reint til publikum i eit unikt sampel med musikk og dans i forestillinga ÒME.

Dansen, kjærleiken og vedhogsten

Valdrisen Ådne Geicke Kolbjørnshus når stadig nye høgder som dansar og scenekunstnar. 18. april fekk heimepublikummet endeleg sjå han i oppsetjinga «Bill.merk.: heil ved».

Urframføring av ny kammerfolkemusikk

Du må tøye tålmodet over vår og sommar, men utpå haustparten skal «skiva» med ny grensesprengjande kammerfolkemusikk vera klar.

Meldt: Skurken på dansegolvet

Er det viktigast at den eksisterande gammaldansmusikken blir teke vare på, eller at gammaldansen lever vidare gjennom å fornye seg? Denne plata er ei programerklæring av det siste. Det er ein av fleir...

Folkemusikkpris til felemakar

Harald Kvandal (87) er tildelt folkemusikkprisen for Sogn og Fjordane, først og fremst for arbeidet som felemakar men også som tradisjonsbærar og årelangt virke i Gloppen Hardingfelelag.

Dommarseminar med fokus på gruppe- og lagspel

Gruppespel og lagspel på Landsfestivalen i gammaldansmusikk var i fokus då FolkOrg skipa til dommarseminar i spel, song og dans i Oslo.

Til stades i leiken

Nesten to år er gått sidan premieren på Til stede, noko så sjeldan som ein kinofilm med utgangspunkt i norsk folkemusikk. Filmskapar Johanna Seim nyttar stadig filmen for å minne seg sjølv på å setje ...
Sogn og Fjordane-kappleiken 5.- 6. april

Nygamle Svisker lanserer CD

Deltakarar og publikum får med seg meir enn tevling under Sogn og Fjordane-kappleiken på Nordfjordeid komande helg.

Langeleiken jubilerer

Den eldste daterte langeleiken som har blitt funnen i Noreg har 500-årsjubileum i år. I samband med jubileumsåret steller langeleikentusiastar til fleire arrangement for å markere dette i heile 2024. 

Kviven duo - Nordlysets døtre

Etter Kvakksalvar-Guri i 2020 er felespelarane Jorun Marie Kvernberg og Britt Pernille Frøholm tilbake med meir livsglad spel.