Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nytt

Dei beste var på Gol også i 1972

Dei beste utøvararane i spel, song og dans deltek på årets landskappleik, akkurat som under Landskappleiken på Gol i 1972.

Gol set stadig nye rekordar

Då Gol arrangerte landskappleik i 1972, var det rekorddeltaking. Slik er det også når Landskappleiken igjen blir skipa til på Gol 26.-30. juni.

Anne Hytta nominert til Nordisk råds musikkpris

- Dette er stort for meg, seier folkemusikar og komponist Anne Hytta som er nominert til Nordisk råds musikkpris 2024

«Bjøynnongein» kraup ut av hiet og spelte for full musikk

Laurdag 25. mai ville Bjørn Odde (1939-2020) ha fylt 85. Det var venteliste for billettar da «Bjøynnongein» kraup ut av hiet for å vekkje til live musikken til storspelemannen frå Lom.

- Truer det frivillige musikklivet

TONO vil tvinge det frivillige musikklivet til å betale det samme som kommersielle aktører. Det kan ikke styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Norsk musikkråd akseptere. 

Minneord: Ingar Ranheim

Dansaren, langeleikspelaren, læremeisteren, forskaren, lokalhistorikaren, samfunnsdebattanten og organisasjonsmennesket Ingar Ranheim har fullført eit livsverk som imponerer og inspirerer. Han har løf...

Tause - men talande samspel

Dei er tause på scenegolvet, seier ikkje noko – men likevel talar Silje Onstad Hålien og Sivert Holmen klårt og reint til publikum i eit unikt sampel med musikk og dans i forestillinga ÒME.

Dansen, kjærleiken og vedhogsten

Valdrisen Ådne Geicke Kolbjørnshus når stadig nye høgder som dansar og scenekunstnar. 18. april fekk heimepublikummet endeleg sjå han i oppsetjinga «Bill.merk.: heil ved».

Urframføring av ny kammerfolkemusikk

Du må tøye tålmodet over vår og sommar, men utpå haustparten skal «skiva» med ny grensesprengjande kammerfolkemusikk vera klar.

Meldt: Skurken på dansegolvet

Er det viktigast at den eksisterande gammaldansmusikken blir teke vare på, eller at gammaldansen lever vidare gjennom å fornye seg? Denne plata er ei programerklæring av det siste. Det er ein av fleir...

Folkemusikkpris til felemakar

Harald Kvandal (87) er tildelt folkemusikkprisen for Sogn og Fjordane, først og fremst for arbeidet som felemakar men også som tradisjonsbærar og årelangt virke i Gloppen Hardingfelelag.

Dommarseminar med fokus på gruppe- og lagspel

Gruppespel og lagspel på Landsfestivalen i gammaldansmusikk var i fokus då FolkOrg skipa til dommarseminar i spel, song og dans i Oslo.